perjantai 8. heinäkuuta 2016

Cosplay: Desucon 2016

Selkeästi tähän blogiin on tullut myös oma cosplayosasto, mutta mielestäni se on hyvä asia, koska cosplay on myös osa pelaamista.

Desucon oli tosiaan 10-12.6.2016 ja tällä kertaa menin perjantaina ja lauantaina (sunnuntaina menin työkaverini poikaystävän kanssa kissanäyttelyyn, broes before hoes). Koska poikaystäväni Patrik oli perjantaina töissä, otin perjantain vapaapäiväksi ja menin pe-la väliseksi yöksi Lahden Cumulus hotelliin. Lauantaina menimme yhdessä Desuconiin.

Tämä oli toinen kertani missään conissa, joten nyt asia ei jännittänyt niin kauheasti. Tällä kertaa kuitenkin yövyin hotellissa ja sain tavata hieman enemmän conkävijöitä. Tein jo hotellin hississä tuttavuutta muiden "lajitoverien" kanssa. Varasin itselleni hieman paremman huoneen, koska olin vain yhden yön. Pidin huoneesta, mutta harmitti, ettei siellä ollut kylpyammetta. Kaikki muut mukavuudet, kuten vedenkeitin ja isompi sänky, kyllä löytyivät.

Perjantaiksi minun piti pukeutua itse suunnittelemaani asuun, jonka piti olla "jos itse olisin pelihahmo"-asu. Kuitenkin, suunnitelmilla on paha tapa muuttua ja laitoin japanilaisen koulupuvun, jonka löysin Cospicky-sivustolta. Ajattelin kuitenkin toteuttaa alkuperäisen suunnitelmani jossain toisessa conissa.
Ostamani koulupuvun yläosa on hieman löysä, muttei niin kauheasti, että se näyttäisi rumalta. Alaosa sen sijaan puristi hieman.

Perjantaina menin katsomaan AMV-kisoja (anime music video). Oikeastaan minun ei pitänyt mennä katsomaan niitä, koska se oli päällekkäin toisen ohjelman kanssa. En kuitenkaan kadu kisoihin menmistä, koska viihdyin siellä. Olisi vain pitänyt laittaa silmätippoja ennen kisoihin menoa, koska kilpailevia videoita katsottiin hämärässä ja silmäni alkoivat vuotaa. Oma suosikkivideoni voitti kaksi palkintoa (videon voit katsoa tästä), onnea videon tekijälle!

Perjantaina oli aika viileä sää
Menin myös kuuntelemaan luentoa käänteishaaremeista. En oikeastaan tiennyt, että sellaisia sarjoja on olemassa, joten menin mielenkiinnolla kuuntelemaan ja katsomaan. Pidin hyvin paljon luennon pitäjästä, hän oli huumorintajuinen, pysyi aiheessa ja otti myös kuuntelijat huomioon. Hänellä oli myös tarpeeksi materiaalia, seka kuvia että videoita. Lyhyt kuvaus luennosta löytyy täältä.

Seuraavana päivänä eli lauantaina jouduin heräämään aikaisin, koska jouduin viimeistelemään asuni. En mennyt hotellin aamiaiselle, vaan olin ostanut huoneeseeni jogurttia (huoneessa oli siis jääkaappi). Niinpä viimeistelin asuni, puin sen päälleni, pakkasin tavarani ja Patrik tuli hakemaan minut hotellilta Sibeliushallille.

Spinelli Disneyn Välitunnista
Ei ihan mennyt nappiin
Nyt on pakko vähän puolustaa asuani: oikean värisiä pipoja ei ollut, kangas ei riittänyt pidempään mekkoon ja en ostanut tarpeeksi nauhaa, jonka kuumaliimasin sukkahousuihini kiinni lauantaiaamuna. Mielestäni asuni oli epäonnistunut vääristä syistä. Mutta silti, minut tunnistettiin ja haluttiin jopa kuva! Eli, olin sittenkin onnistunut.

Kävimme yhdessä luennossa "Saako tälle edes nauraa? - Synkät aiheet animessa". Yleensä luennot kestävät hieman alle tunnin, mutta tämä luento kesti muistaakseni jopa kaksi tuntia. Se oli vähän liian pitkä aika, koska en jaksanut loppuvaiheessa kunnolla keskittyä. Ohjelman aihe oli kuitenkin kiinnostava, hieman vain liian pitkä.

Patrik oli Game of Thronesista Euron Greyjoy (kirjaversio)
Vietimme hyvin pitkän tovin Patrikin kanssa myyntipöytäsalissa, koska siellä oli niin paljon kaikkea. Sain jopa hänet ostamaan minulle uuden Playstation 4:n ohjaimen, koska syntymäpäiväni oli 13.päivä. Itse ostin neljä pulloa ramunea ja neljä askia pockyja sekä kolme mangaa. Mutta paras ostos oli iso kissapehmolelu. Se näytti aivan Sulo-kissaltani ja se oli vain pakko saada.

#noragrets
Olisin mieluusti mennyt myös sunnuntaina coniin, mutta olin lupautunut menemään kissanäyttelyyn. Ja oikeastaan, en ehkä olisi jaksanut mennä sunnuntaina Lahteen, kaikki se meikkaaminen vei niin paljon aikaa ja vaivaa. Sain ainakin nähdä paljon hienoja kissoja ja työkaverini poikaystävän kissa voitti luokkansa parhaan palkinnon! Ei ollut siis täysin turha reissu.

Seuraava con, jonne menen, on Ropecon, joka pidetään Helsingin messukeskuksessa. Myös työkaverini sekä hänen poikaystävänsä tulevat sinne. Olen hyvin innoissani, en vielä ole päättänyt, mitä laitan päälle. Sen näkee sitten

Sexy bitches