keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Pelaaminen kolmivuorotyössä

Olen tottunut pelaamaan milloin haluan, kellonajasta ja päivästä riippumatta. Opiskeluaikoina oli paljon helpompi pelata, koska koulu loppui viimeistään neljältä ja nukkumaan pystyi menemään vasta kahdeltatoista. Aikaa siis riitti pelaamiseen ja yleensä lukujärjestys pysyi lähes aina samana.

Työelämässä tämä kaikki on muuttunut, etenkin kun on kolmivuorotyö (eli teen aamu-, ilta- ja yövuoroa). En aina pysty tai ehdi pelaamaan, vaikka haluaisin. Viikonloput vietän aina poikaystäväni kanssa, enkä silloin ehdi pelata mitään erityisempiä pelejä. Oikeastaan pelaan paljon Minecraftia poikaystäväni kanssa ja kerran pidimme Heavy Rain-viikonlopun. En kuitenkaan kehtaa kauheasti pelata, kun poikaystäväni on käymässä luonani, koska me muutenkin näemme pääosin viikonloppuisin.

Tällä hetkellä olen yövuorossa eli menen 22.30 töihin ja pääsen 6.30. Yritän nukkua mahdollisimman pitkään ettei töissä ala väsyttämään. Tänään heräsin viiden aikaan eli sain paljon unta ja uskon jaksavani töissä taas kahdeksan tuntia. Ennen työni alkua, olen ehtinyt pelata tunnin. Pystyisin pelaamaan enemmänkin, mutta kodin muut askareet vievät aikaani (tai jos en olisi niin kauan aikaa suihkussa...).

Henkilökohtaisesti en pidä iltavuorosta, koska silloin en oikeastaan ehdi tehdä mitään. Herään klo 11 tai aikaisemmin ja työt alkavat 14.30. Ennen iltavuoroa lähinnä syön aamupalaa, käyn suihkussa ja laitan asuntoani kuntoon. Iltavuoro loppuu klo 22.30 ja kotiin päästyäni valvon hetken ja sitten menen nukkumaan. Saatan ehkä pelata tunnin, sekin riippuu jaksamisestani. Iltavuoro on siis huonoin vuoro pelaamiselle, ainakin minun kohdallani.

Aamuvuoro on taas kaikista optimaalisin. Työt alkavat 6.30 ja loppuvat 14.30. Menen yleensä kahdeksan tai yhdeksän aikaan nukkumaan, joten aikaa on pelaamiseen. Yleensä pelaan kaikista eniten juuri aamuvuorossa.

Kieltämättä totuttelu tähän uuteen pelaamisjärjestelyyn vei aikaa. Aluksi harmitti, etten voinut pelata milloin halusin tai niin paljon kun halusin. Aina ei saa sitä, mitä haluaa.
Mutta eniten tämä kolmivuorotyö on vaikuttanut Suloon, kissaani siis. Koska joka viikkona menen töihiin eri aikaan, se selkeästi stressaa häntä. Aamu- ja yövuorot menevät hyvin, mutta iltavuoroviikkoina menee huonosti. Sulo herättää aina seitsemän tai jopa viiden aikaan. Yleensä ruokin hänet ja menen takaisin nukkumaan. Mutta yleensä menen töihin väsyneenä, koska en saa nukuttua tarpeeksi yhteen putkeen. Mutta oikeastaan pahin vaihe on mennyt ohi, koska Sulo on tottunut uuteen kotiini.

Uusia arvosteluita on luultavimmin tulossa, koska uudet tuliterät pelit lämmittävät pelihyllyäni. Tietysti kaikki riippuu siitä, missä työvuorossa olen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti