sunnuntai 15. lokakuuta 2017

Arvostelussa: Just Dance 2017 ja Playstation kamera

 Kuvahaun tulos haulle just dance 2017

Olen aina salaisesti pitänyt tanssimisesta, ala-asteella osallistuin aina luokkamme tanssiesityksiin, yläasteella taas oli ysien tanssit ja lukiossa halusin vanhojen tansseihin ihan vain sen tanssimisen takia. Koska en ole hyvin moneen vuoteen opiskellut, eikä ole oikeastaan ollut hirveästi muutenkaan ollut tilaisuutta harrastaa tanssimista, jotain piti asialle tehdä. Niinpä sain idean, että ostetaanpa tanssipeli.

Aikaisemmin olen oikeastaan pelannut tanssimattopelejä eli niitä, joissa pitää jaloilla painaa oikeaa suuntanäppäintä oikealla hetkellä. Just Dance-pelit toimivat niin, että television ruudun oikeassa alakulmassa näkyy pienellä seuraava tanssiliike, jonka suoritat oikealla hetkellä ja mahdollisimman samassa rytmissä ruudulla olevan tanssijan kanssa. Eli tämä on sitä "oikeampaa" tanssimista.

Mutta, jotta peli pystyisi tarkkailemaan omia liikkeitäsi, pitää olla joko Playstation kamera, Playstation Move-ohjaimet tai voit ainakin uusimmassa Just Dance-pelissä käyttää omaa kännykkää liikkeiden tunnistamiseen. Itse valitsin Playstation kameran, koska ajattelin jossain vaiheessa tehdä omia pelivideoita, niin sen kanssa pystyisin tallentamaan reaaliajassa myös omaa naamaani.

Kuvahaun tulos haulle playstation camera
Tämän näköinen härpäke on televisioni edessä


Kameran asentaminen oli helppoa ja aika nopeaa: kiinnität kameraan jalustan, kiinnitä piuha Playstationiin, käynnistä konsoli ja ala tanssia. Myös hieno ominaisuus kamerassa on se, että se oikeasti tunnistaa kasvoja ja esimerkiksi nykyään kun käynnistän konsolin, se tunnistaa kasvoni ja pääsen sisään tuossa tuokiossa. Jos haluaa, että kamera tunnistaa vieläkin tarkemmin, voi ottaa kuvia kameran kanssa eri kuvakulmista, mutta se on täysin vapaaehtoista.

Mutta itse peliin: koko peli on suomeksi, tai millä kielellä onkaan valinnut konsolinsa kielen, ja se on hyvin yksinkertaisesti tehty, että myös ensikertalainen löytää helposti kaiken tarvittavan. Pelitiloja on monenlaisia ja niistä riittää kyllä puuhaa moneksikin tunniksi. Itse olen lähinnä pelannut kilpailua yksin. Pelaajia siis voi olla neljä, mutta maksimissaan niitä voi olla jopa kuusi, jos kaksi siis käyttää kännykkää liikkeiden tunnistukseen. En ole siis kokeillut peliä ollenkaan toisen pelaajan kanssa (poikaystäväni oli vahvasti sitä mieltä, että osaisi raiskata minkä tahansa kappaleen ja siksi ei toistaiseksi ole suostunut tanssimaan kanssani).
Olen myös käyttänyt Sweat + playlist-pelitilaa, jossa siis voi käyttää valmista soittolistaa tai tehdä itse oman soittolistan ja tanssia ne putkeen. Nimensä mukaan, tarkoituksena on siis kuluttaa kaloreita. Olen tehnyt kymmenen biisin soittolistan, joka kestää sen hieman päälle puoli tuntia ja se kuluttaa 214 kaloria. Ehkä olen ensi kesänä kesäkunnossa.

Kuvahaun tulos haulle just dance 2017
Alakulmassa näkyy suoritettava tanssiliike


Kamera tunnistaa liikkeet kyllä hyvin, mutta koska asuntoni on pienehkö, minun ja kameran välillä ei ole tarpeeksi tilaa, joten olen joutunut rajaamaan kameran niin, ettei jalkojani kokonaan näy. Olen yrittänyt kikkailla kameran kanssa, mutta en saa itseäni kokonaan ruudulle .Etenkin joissakin tanssiliikkeissä pitää mennä kameraa kohti, niin suurimmaksi osaksi niissä liikkeissä kuvataan vain reisiäni. Myös ne liikkeet, joissa pitää jaloilla tehdä jotain hyvin tarkkaa, eivät näy kameralle, koska niitä ei yksinkertaisesti vain näy.
En tiedä mistä se johtuu, mutta välillä kamera ei tunnista minua. Kuulostaa kauhealta, mutta siis kun aloittaa kappaleen, pitää mennä seisomaan tiettyyn kohtaan, jotta kamera tunnistaa pelaajan. Jos kamera tunnistaa pelaajan, hänen kasvonsa ja käyttäjänimensä tulee näkyviin pelaajan siluetin alapuolelle. Välillä myös kesken kappaleen kamera ei tunnista minua tai välillä se ei tunnista minua ja luulee, että kaksi eri pelaajaa on tanssimassa. Ehkä se johtuu valaistuksesta? Tai minun pitäisi kameralla ottaa eri kuvakulmia kasvoistani? En tiedä, mutta se kyllä vie mehut tanssimisesta, kun ei tiedä tekeekö liikkeen oikein.

Kuvahaun tulos haulle just dance 2017
Tässä on yksi lempikappaleistani, Cheap Thrills, esittäjänä Sia ja Sean Paul


Ostaessani pelin sain Just Dance Unlimited-toiminnon kaupan päälle 90:ksi päiväksi ilmaiseksi, mikä tarkoittaa sitä, että voin tanssia aikasempien Just Dance-pelien kappaleita. Sitten kun 90 päivää on mennyt aktivoimisesta, täytyy maksaa, jotta pääsee tanssimaan aikasempien pelien kappaleita. Mielestäni tämä on vähän tyhmää, että pitäisi maksaa lisätanssimisesta, mutta tietysti se on vain rahastuskeino pelaajilta.
Kappaleista pitää sanoa sen verran, että ainakin Just Dance 2017:ssa on hyvin laaja genrevalikoima. On rokkia, kasarimusiikkia, nykyajan klubimusiikkia ja myös paljon ennen syntymääni kuultua musiikkia. Kappalevalikoimassa on siis paljon kappaleita, joista en ole koskaan kuulutkaan. Tietysti aloitin tanssimaan niitä, joita tiesin alunperin, mutta mitä enemmän kokemusta ja taitoa on karttunut, on uskaltanut enemmän tanssia myös niitä kappaleita, joita ei ole ennen kuullutkaan.
Hauska lisä pelissä on se, että kappaleen sanat näkyvät vasemmassa laidassa ja voit oikeasti laulaa mukana, koska kamerassa on sisäänrakennettu mikrofoni, joka tunnistaa äänen. Laulamisesta saa myös lisäpisteitä. 

Mutta kokonaisuudessaan Just Dance 2017 on hauska peli. Uskoisin, että jos keräisi porukan kasaan, olisi todella hauskaa tanssia yhdessä. Koska minulla ei ole niin paljon kavereita, tämä ei ole mahdollista (suurin osa heistä ei edes tanssi millään tasolla). Pian on kuitenkin Just Dance 2018 tulossa, joten odotan innolla sitä ja niitä kappaleita, joita sen mukana tulee. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti