maanantai 7. heinäkuuta 2014

Arvostelussa: Kingdom Hearts Final Mix



Viime syksynä Suomeen ja kaikkialle maailmaan rantautui Kingdom Hearts - HD 1.5 ReMix -, jossa on yhdessä levyssä kolme peliä: Suomessa ennennäkemätön Kingdom Hearts Final Mix, Kingdom Hearts: Re: Chain of memories ja Kingdom Hearts: 365/2 Days.
Tähän mennessä olen pelannut vain Kingdom Heartsin ensimmäisen ja toisen osan, joten olin hyvin iloinen 1.5 ReMixin saapumisesta. Ostin pelin käytettynä Tikkurilan videopelidivarista syntymäpäivänäni ja aloitin ensimmäisen osan välittömästi.

Tarinan päähenkilö ja ainoa pelattava hahmo on 14-vuotias Sora, joka asuu yhdessä ystäviensä Rikun ja Kairin kanssa Destiny Islands- saaristolla. He ovat yhdessä päättäneet lähteä saaristolta muihin maailmoihin, mutta heidän suunnitelmansa murentuvat, kun yliluonnollinen myrsky pyyhkäisee saaren pimeyteen. Sora erkanee ystävistään ja kaikessa temmellyksessä hän saa haltuunsa avainmiekan, jolla hän voi taistella pimeydestä tulleita Sydämettömiä vastaan.

Samaan aikaan Disney linnassa hovitaikuri Aku Ankka huomaa kuningas Mikin kadonneen. Mikki on kuitenkin antanut Akulle ja hoviritari Hessu Hopolle tehtävän: heidän tulee löytää avain ja pysytellä tämän kanssa. Niinpä Aku ja Hessu lähtevät Traverse Towniin etsimään Leon-nimistä miestä, joka osaa auttaa.
Sora on päätynyt saareltaan Traverse Towniin ja siellä hän kohtaa Akun ja Hessun. He pyytävät Soraa tulemaan mukaansa etsimään kuningas Mikkiä, Rikua ja Kairia.

Pelin ideana on siis mennä maailmaan, tapella Sydämettömien kanssa, voittaa vihollinen, sulkea avaimenreikä ja mennä toiseen maahan. Tiivistetty juoni saattaa kuulostaa tylsältä, mutta jokaisessa maailmassa on oma juonensa ja joissakin maailmoissa saadaan tietoa Rikun, Kairin ja kuningas Mikin sijainnista.
Maailmat ovat kaikki Disney-elokuvista tuttuja, kuten myös hahmotkin. Sydämettömät vaihtelevat maailmoittain ja yleensä ne ovat maailman teemaan sopivia. Esimerkiksi: Tarzanin viidakossa on Sydämettömiä, jotka ovat ottaneet apinan muodon.

http://www.jrj-socrates.com/Cartoon%20Pics/Disney/Kingdom%20Hearts/Shadow_Heartless_300.gif
Tässä on perus Sydämetön. Niitä näkyy vähän kaikkialla.
"Tavallisella" Kingdom Heartsilla ei ole oikeastaan mitään erityisempää eroa Final Mixiin, mutta jotkut välianimaatiot ovat uusia. Välianimaatiot saa skipattua (onneksi) Final Mixissä. Joillekin Sydämmettömille on annettu uudenlainen ulkomuoto Final Mixissä ja jopa uusia Sydämmettömiä on lisätty peliin.
Final Mixissä on myös liuta uusia liikkeitä Soralle. Taistelu on mielestäni paljon helpompaa kuin "tavallisessa" Kingdom Heartsissa juuri uusien voimakkaiden liikkeiden avulla. "Tavallisessa" Kingdom Heartsissa eräs taistelu tuotti minulle hyvin paljon raivon huutoja ja muita päänvaivoja, mutta Final Mixissä kyseisen taistelun voitin toisella yrittämällä. Viimeisimmät viholliset kyllä olivat suhtvaikeita, mutta helpompia verrattuna "tavalliseen".

Kohteiden lukitseminen on edelleen ongelmaista. Taistelutilassa Sora kohdistaa hyökkäyksensa lähimpään viholliseen, hakka hänet ja siirtyy seuraavaan kohteeseen. Välillä käy kuitenkin niin, että vihollinen hyppii kauemmas ja itse haluaisi siirtyä lähempänä olevaan viholliseen, mutta lukitus on edelleen siinä vihollisessa, joka lähti lätkimään.

Joskus myös Hessu ja Aku ärsyttävät. Eräs Sydämetön luo myrkkyaallon ympärilleen ja siihen osuessaan menettää hyvin paljon elämää. Tämä Sydämetön osaa muuttaa itsensä myös kiveksi, jolloin hän ei ota osumaa, vaikka sitä hakkaisi kuinka paljon. Hän myös tekee myrkkyaaltoa, vaikka hän olisi kivinen. Siinä vaiheessa kun Sydämetön muuttu kiveksi, ymmärtää lähteä tieltä pois ja odottaa, että hän muuttuu takaisin, mutta Aku ja Hessu eivät tajua sitä. He vain hakkaavat ja ottavat paljon osumaa. Välillä se turhauttaa, että he eivät tajua lähteä vaaran tieltä ja sitten isomman tappelun edessä he tuupertuvat melkein heti, koska aiemmassa tappelussa ottivat paljon osumaa.

Vaikka pikkuvikoja onkin paljon, se ei haittaa pelikokemusta. Mielestäni Kingdom Heartsissa on ainutlaatuinen juoni ja sen takia sitä jaksaa pelata yhä uudelleen. Vaikka pääsinkin Final Mixin läpi, tehtävää silti riittää. Tietysti haluan mahdollisimman monta trophya ja muutenkin haluan saada pelistä vielä viimeisimmätkin pisarat irti. Peliin ei siis kyllästy heti, kun sen on päässyt läpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti