sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Cosplay: Yukicon 4.0

Heti perään tulee toinen cosplaypäivitys, koska Yukicon tuli melkeinpä heti Desucon Frostbiten jälkeen. Erona Frostbiteen, Yukicon pidettiin Messukeskuksessa ja se oli ikärajaton tapahtuma. Desucon ja Desucon Frostbite ovat siis K-18 (en kyllä tiedä miksi, mutta se on ihan jees).

Olin valinnut asukseni Ashleyn pelistä Until dawn ja sattumoisin Yukiconissa oli Until dawn luento! Olin muuten hyvin tyytyväinen asuuni mutta käyttämäni tekoveri ei ollut niin hyvää kuivuessaan. Suihkuttaessani sitä hupparille, se näytti todella hyvältä, mutta se muuttui pinkiksi ollessaan kuiva. En tiedä teinkö jotain väärin vai oliko värissä oikeasti jotain vikaa.

Perkele


Kävimme sekä lauantaina että sunnuntaina conissa ja heti lauantain aamupäivänä menimme Kun hahmot eivät selviä - luennolle. Aihe oli mielenkiintoinen ja asiaa käsiteltiin hyvin laajasti. Luennon pitäjä veti luennon hyvin ja hän ei tehnyt siitä turhan vakavaa, vaan nauroin moneen otteeseen.
Luennon jälkeen suuntasimme syömään. Koska lähimmät ruokapaikat olivat Pasilan asemalla, suuntasimme ensin sinne ja huomasimme aivan törkeän pitkän jonon. Päätimme olla ovelia ja menimme Helsingin rautatieasemalle syömään ja säästimme hyvin paljon odotuksessa.



Syömisessä meni odotuttua kauemmin, joten meiltä jäi yksi luento väliin ja seuraavaan luentoon oli pari tuntia (saimme myöhemmin tietää, että se luento oli muutenkin peruttu). Käytimme sen ajan myyntipöytäsalissa ja taidekujalla. Nyt rahaa lensi kuin roskaa, kun palkka oli tullut. Olisin varmasti ostanut enemmänkin tuotteita, mutta hillitsin itseni. Patrik osti Berserker-mangan ensimmäisen osan sekä pitkään himoitun Game of Thrones-miekan. Itse ostin pienen pehmolelun, joka on samaa sarjaa sen ison pehmolelun kanssa, jonka ostin viime vuoden Desuconissa. Ostin myös törkeän hienot korvakorut ja suloisen kaulakorun. Olisin myös halunnut ostaa sellaisen kasvosuojan, mutta ne loppuivat hyvin nopeasti. Pistin sellaisen sitten tilaukseen kotiin päästyäni.























Menimme ostoksien jälkeen odottamaan Until dawn-luennon alkua. Jouduimme odottamaan hieman pidemmän tovin, koska olin katsonut väärin luennon alkamisajan. Odotellessamme kuitenkin huomasin erään asun, josta oli pakko ottaa kuva. Tämä olikin ensimmäinen kerta, kun otin jonkun toisen asusta kuvan (Patrikia ei nyt lasketa). Yritin tälle ihmisille selittää, miksi pidin niin paljon hänen asustaan, mutta en siinä tilanteessa kyennyt pukemaan sanojani kunnolla. Joten: Pidin hänen asustaan siksi, koska pidän hyvin paljon kaikesta, jota itse lapsuudessani koin. Jak and Daxter oli yksi lapsuuteni lempipeleistä ja siksi olin hyvin ilahtunut, että joku pukeutui Jakiksi.



No, itse luento oli kyllä hyvin iso pettymys. Siellä kerrottiin kaikki, mitä jo tiesin. Oikeastaan luennossa lyhyesti kerrottiin pelistä kaikki: niin hahmot, kerättävät esineet, juoni ja no, kaikki. Olisin toivonut jonkinlaista syväanalyysiä esimerkiksi, miten oikeassa elämässäkin valinnat vaikuttavat ja miten pienetkin valinnat vaikuttavat. Siksi minua harmittikin, että Patrik joutui istumaan siellä, koska eihän hän kyseistä peliä ollut pelannut. Luennon jälkeen menimme kotiin.



Poika on tullut kotiin

He halusivat esitellä ostamani tuotteet



Sunnuntaina menimme vain yhteen luentoon, vaikka meidän piti mennä kahteen. Mutta jotenkin Patrikilla on jonkinlainen kirous, että aina coniin mennessä, hänellä on yövuoro. Joten, jätimme toisen luennon pois ja menimme vain yhteen, joka pidettiin hieman myöhemmin.
Alunperin suunnitelmanani oli pukeutua Disneyn välitunnin Spinelliksi, mutta koska en saanut asua valmiiksi, päätin laittaa koulupuvun ja kissa-asusteet päälle. Olin pitkään muutenkin halunnut laittaa kissa-asusteet johonkin coniin, joten nyt tuli oivallinen tilaisuus siihen. Asu oli simppeli ja söpö. Patrik laittoi uudestaan assassiiniasunsa.


Olen kyllä pirun ylpeä tästä kuvasta


Luento oli tosiaan Battle Royalen äpärälapset. En itseasiassa edes tiennyt, mikä Battle Royale on, mutta taas kerran Patrik hieman sivisti, että se on japanilainen elokuva, joka on toiminut hyvin monelle elokuvalle ja sarjalle innoittajana. Luento oli aika pitkä, mutta aihetta käsiteltiin laajasti ja myös niin sanottuja äpärälapsiakin käytiin hyvin laajasti. Pidin luennosta hyvin paljon.
Luennon jälkeen ajattelimme, että käväisisimme vielä myyntipöytäsalissa, mutta se olikin jo kiinni. Oikeastaan menimme sen jälkeen vain kotiin.




Näin yleisesti Yukicon oli hyvin erilainen verrattuna Desuconeihin. Tosiaan Yukicon oli loppuunmyyty ja sen kyllä huomasi. Ihmisiä oli todella paljon ja istumapaikat eivät riittäneet, joten ihmisiä istui lattialla ja kaikissa pienissä nurkissa mihin nyt mahtuikaan. Huomasin myös sen, että tosiaankaan ei ollut sitä ikärajaa ja myös hyvin nuoria ihmisiä oli liikkeellä. Olin myös positiivisesti yllättynyt siitä, kuinka niin nuoret ovat niin taitavia. Mutta huomasin myös asian negatiivisen puolen: melutaso oli paljon korkeampi, ihmisiä juoksenteli hyvin paljon ja näin hyvin paljon hug me-kylttejä.
Ohjelmaa oli hyvin paljon ja laajasti, vähän kaikille kaikkea. Myös tuntui ainakin siltä, että myyntipöytäsalin tarjonta oli paljon parempi kuin Desuconeissa. Olen silti pettynyt Until dawn-luentoon, joten ajattelimme Patrikin kanssa tehdä joskus yhdessä luennon.

IHMISMÄÄRÄ


Seuraava con on luultavasti Desucon. Ajattelimme mennä Popcultiin, mutta se on hyvin lähekkäin häiden kanssa (en itse mene naimisiin, vaan hyvä ystäväni). Saa siis nähdä, mitä tapahtuu, mutta se on varmaa, että ei ainakaan hetkeen tule conipäivitystä.

En tiedä onko Patrik hyvä malli vai oonko mä hyvä valokuvaaja, ehkä molemmat

Nyt on harvinainen kuva, tässä mä hymyilen oikeasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti